Καλώς ήρθατε στην Πόλη του Εγκλήματος – μία πόλη όπου το έγκλημα παραμονεύει σε κάθε γωνία. Μία πόλη όπου τα θανατηφόρα μυστικά, οι ύπουλες ληστείες και οι εν ψυχρώ δολοφονίες αποτελούν, πλέον, καθημερινότητα. Ντετέκτιβς, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Κάπως έτσι η -αγαπημένη- Artipia Games μας καλωσορίζει στο νέο της τίτλο «MicroMacro – Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις», που δεν αποτελεί άλλον, από την ελληνική έκδοση του παιχνιδιού της χρονιάς 2021, MicroMacro! Ένας έως τέσσερις παίκτες θα συνεργαστούν για να λύσουν αστυνομικά μυστήρια, άλλα πιο απλά και άλλα πιο σύνθετα. Θα βρουν στοιχεία, ψάχνοντας σε έναν εντυπωσιακό χάρτη πόλης και θα καταλήξουν στους ενόχους βρίσκοντας τα κίνητρά τους, χρησιμοποιώντας την οξυδέρκειά και τη λογική τους.

Φυσικά, για εμάς στην ομάδα του TGR, αυτή η προσπάθεια δεν υπήρχε περίπτωση να μας αφήσει... ασυγκίνητους και έτσι επικοινωνήσαμε με το team της Artipia προκειμένου να μας λύσει τις απορίες.

«Η διαδικασία της απόδοσης ήταν πολύ ευχάριστη και δημιουργική, καθώς προσπαθείς να μεταφράσεις το κείμενο πιστά τόσο στην γλώσσα προέλευσης όσο και στις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν από το παικτικό κομμάτι, ώστε να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα σε τίποτα από τα δύο. Εργάστηκε εντατικά ολόκληρη η ομάδα της Αrtipia Games στην μετάφραση και επιμέλεια κειμένων και είχαμε και τη βοήθεια ενός έμπειρου επαγγελματία για τη τελική διόρθωση για να αποφύγουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα στο τελικό προϊόν, με το οποίο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι», μας ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κοκκίνης σχετικά με το εγχείρημα της απόδοσης στη γλώσσα μας, ενός τόσο δημοφιλούς παιχνιδιού.

Ενώ σχετικά με το game publishing στη χώρα μας ο Κωνσταντίνος Πανανάς συμπλήρωσε: «Σίγουρα είναι μια πρόκληση, με όλα τα καλά και κακά που συνεπάγεται αυτό. Η ελληνική κοινότητα των επιτραπεζίων είναι ακόμα σχετικά μικρή, συγκριτικά και με άλλες χώρες, αλλά πολύ δυναμική και μεγαλώνει συνεχώς, τα οποία σίγουρα βοηθάνε αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας προκειμένου να αποκτήσει ακόμα περισσότερους φίλους το χόμπυ στη χώρα μας. Είναι σίγουρα πολύ ευχάριστη η διαδικασία της δημιουργίας παιχνιδιών και εκείνες οι στιγμές που έχεις βρει μια ιδεά ή ένα game mechanic που λειτουργεί σωστά και εξυπηρετεί με ωραίο και θεματικό τρόπο το παιχνίδι, είναι παραπάνω από αξιοσημείωτες και ειδικά όταν τις βλέπεις να λειτουργούν σωστά στο τελικό προϊόν, ακόμα περισσότερο»!


Για το κλείσιμο δεν... μπορέσαμε να αντισταθούμε και να μην ζητήσουμε ένα insider για τη νέα χρονιά από το team της Artipia: «Ένα μυστικό για τη χρονιά που έρχεται είναι πως έρχονται πολλά νέα projects από εμάς τόσο για το διεθνές αλλά και το ελληνικό κοινό αλλά και τους μικρούς μας φίλους! Επίσης, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το επόμενό μας παιχνίδι το Ceres, ένα ιδιαίτερο sci-fi worker placement παιχνίδι που διαδραματίζεται στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον (Περισσότερες πληρφορίες για το Ceres στο bgg και στο Kickstarter).

Από τη χρονιά που φεύγει προσπαθούμε να κρατάμε τις καλές στιγμές αλλά και τα μαθήματα που όλοι πήραμε εν μέσω μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας.

Όλη η ομάδα της Artipia Games θέλει να ευχηθεί από καρδιάς σε όλους μια αρκετά καλύτερη νέα χρονιά, γεμάτη υγεία, τύχη, δημιουργικότητα και πολύ παιχνίδι»!